0

Δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα, που έλαβαν χώρα την σημερινή ημέρα, τα οποία διαγράφουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την πνευματική κατάσταση των ελληνορθοδόξων του σήμερα :
1ο παράδειγμα : Τηλεφωνεί κάποια κυρία σε μεγάλο πνευματικό μοναστήρι και ερωτά τον πατέρα που
έχει το διακόνημα να απαντά στα τηλέφωνα του κόσμου : "Ξέρετε αν βγήκε κάποιο νέο πρόγραμμα επιδοτήσεων"; (τα σχόλια περιττεύουν)
2ο παράδειγμα : Στο Αρχονταρίκι μεγάλης Μονής με πλουσιότατη ασκητική παράδοση, σήμερα, ημέρα μνήμης των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων, που πάγωσαν ζωντανοί στη λίμνη της Σεβαστείας, ερωτά κάποια κυρία τον ηγούμενό της : "πότε θα βάλετε τελεφερίκ για να ανεβαίνουμε στο τάδε προσκύνημα*";
*το προσκύνημα αυτό βρίσκεται λίγο ψηλά και πρέπει να καταβληθεί κόπος οδοιπορίας για να το προσεγγίσει εκείνος που επιθυμεί να μεταβεί εκεί για να λάβει την ευλογία του. Εννοείται, βέβαια, ότι ο ηγούμενος της απάντησε κατάλληλα...
Τραγικό! Η Ελλάδα είναι εδώ και πάρα πολλά έτη ειδωλολατρική. Έχουμε ως Θεό μας το χρήμα, τη σάρκα, την ηδονή, τον εαυτό μας, την επιστήμη. Ενώ πηγαίνουμε μπορεί και κάθε Κυριακή στην Εκκλησία και εξομολογούμεθα και ξέρω εγώ τι άλλο κάνουμε, ουδεμία σχέση έχουμε με την ελληνορθόδοξη πνευματικότητα! Την έχουμε παντελώς αποποιηθεί. Μας έχει θολώσει η μέθη από την υπερκατανάλωση των πνευματικών και μη λικέρ της Δύσεως. Μας κατάπιε το θηρίον της Δύσεως. Τρέχουμε σαν τα ζώα πίσω από τα προτεσταντικά καρότα του δυτικού κόσμου. Ξεπουλήσαμε τους ανεκτίμητης αξίας θησαυρούς μας για τα δυτικά "γουρουνοτσάρουχα" που λέμε και στο χωριό μου. Τα αφάνισε όλα η λαίλαπα του νεοβαρλααμισμού. Δεν έχει μείνει τίποτε όρθιο. Έχουμε γίνει όλοι ξεπουλημένες απομιμήσεις της δυτικής βλακείας. Μας δίνουν εντολές κι εμείς υπακούουμε σαν τα ζώα. Κατηγορούμε τους πολιτικούς πως πούλησαν τον τόπο. Εμείς δηλαδή τι κάνουμε την κάθε ημέρα; Με τις επιλογές μας. Από το πώς θα ντυθούμε, πώς θα φτιάξουμε τα μαλλιά, πώς θα μιλήσουμε, τι μουσική θα ακούσουμε, πού θα δουλέψουμε, τι θα φάμε, τι θα πιούμε, πώς θα χορέψουμε, πώς θα γιατρέψουμε τον εαυτό μας. Σε όλα μας μαϊμούδες του φράγκου εκμεταλλευτή. Μας παίρνει ό,τι καλό έχουμε να το πουλήσει ως δικό του κι εμείς τρώμε τα αποφάγια τους! Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί συμβαίνουν όσα συμβαίνουν. Δεν χαμπαριάζουμε όμως. Τα ίδια και χειρότερα. Γι' αυτό θα έρθουν μεγαλύτερα δεινά.
Ξύπνα, ρε Έλληνα! Γίνε άξιος απόγονος των προγόνων σου, της φυλής σου, της πνευματικής σου παράδοσης! Δώσε ένα τέλος σε αυτό τον ξεπεσμό και την ξεφτίλα! Άσε ρε παιδί μου και ένα ιερό σου απούλητο! Πάψε επιτέλους να είσαι η παλλακίδα των δυτικών κτηνών! Γύρνα πίσω να ξαναβρείς την χαμένη αρχοντιά σου!
Όλοι πίσω, πουληθήκαμε!

Αλαμπάνου Στέλλα

Καθ΄ημάς Ανατολή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση. Η αιτία δεν είναι η λογοκρισία αλλά για να γίνει έλεγχος για τυχόν : αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ,υβριστικά ή προσβλητικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

 
Top