0


Στην Ελληνική Δημοκρατία, παρατηρείται το περίεργο φαινόμενο να μοιάζει η Βουλή, σε κάποιο βαθμό, με οικογενειακή συγκέντρωση… Γονείς, πεθεροί, νύφες, εγγόνια… Μοιάζει να είναι, η ικανότητα του «άρχειν», γενετικά προκαθορισμένη.


Είναι ο πατέρας πρωθυπουργός – ή πολιτικός, γενικότερα; Κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει και ο γιος, η κόρη, τα εγγόνια κ.λπ. Σου λέει: «Εγώ θ’ ακολουθήσω το επάγγελμα του πατέρα μου. Θα γίνω πρωθυπουργός.

Έχω μάθει αρκετά πράγματα απ’ τον πατέρα μου, και μ’ αρέσει γενικά. Έχει καλές απολαβές, κοιμάσαι ήσυχος με 40 αστυνομικούς να σε φυλάνε… Μ’ αρέσει γενικά…».

Και νάτο το τέκνο, με την ανεπαρκή νοημοσύνη, να προαλείφεται για πρωθυπουργός, με μόνο προσόν το επώνυμό του…

Αυτή η διαδοχή, δεν έχει σχέση βέβαια με του βασιλικού πολιτεύματος («σόι πάει το βασίλειο»), γιατί εκεί δεν γίνονται εκλογές, ενώ εδώ γίνονται. Είναι όλα δημοκρατικά. Δεν μπορεί κανείς να πει… Γι’ αυτό και την καμαρὠνουμε τη Δημοκρατία μας, και φοβόμαστε να μη μας βασκαθεί κιόλας…

Όμως εμένα με βασανίζει η απορία: Πώς γίνεται να είναι κάτι σαν συντεχνία η άσκηση της νόμιμης εξουσίας, το «άρχειν»; Κι αν δεν είναι συντεχνιακού τύπου, τότε τι είναι; Θέμα … DNA;; Όχι θα πείτε.

Δεν είναι γνωστή στα ιατρικά δεδομένα τέτοια… κληρονομικότητα. Τότε τι είναι, σύμπτωση; Δηλαδή, ρίξαμε τρεις κλήρους, ποιοι θα γίνουν πρωθυπουργοί, ανάμεσα σε χιλιάδες άξιους πολίτες, και συμπτωματικά έπεσαν οι 3 κλήροι σε πατέρα, παιδί κι εγγόνι;

Έχω απορίες γι΄ αυτά τα περίεργα της Δημοκρατίας μας, για την οποία πολυκαμαρώνουμε, πως εμείς δεν είμαστε σαν τα «οπισθοδρομικά» ευρωπα’ι’κά κράτη που έχουν βασιλικούς οίκους! Εμείς είμαστε δημοκράτες!! – απλώς έχουμε πολιτικά τζάκια…

Πάντως, δεν φαντάζομαι να χειραγωγούνται οι μάζες στη Δημοκρατία και να ψηφίζουν κατευθυνόμενες από τα ΜΜΕ, τα οποία άλλους διασύρουν, άλλους αγιοποιούν και διαφημίζουν, άλλους …εξαφανίζουν, (με αδρά ανταλλάγματα όλα αυτά εννοείται), κι έτσι καθοδηγούν την ψήφο της μάζας, που τελικά ψηφίζει «άλλαντάλλων»… Όπως συνέβη στα τελευταία 40 λαμπρά δημοκρατικά χρόνια της Ελλάδας, κατά τα οποία οι εκλεγμένοι κατέστρεψαν αναμφίβολα τη χώρα. Ποιος έκανε λάθος λοιπόν;

Ο λαός που τους ψήφισε προφανώς. Διότι, προφανώς, η μάζα διαπλάθεται και χειραγωγείται από τα ΜΜΕ, (κυρίως), που ελέγχονται οικονομικά από τα «τζάκια» που προαναφέραμε, καθώς και από άλλους εξωελλαδικούς παράγοντες.

(Βέβαια, η μάζα καμιά φορά κάνει τα δικά της, όταν την παραζορίσουν, όπως στο πρόσφατο δημοψήφισμα, που, παρά την τρομοκρατία από την κυβέρνηση και τους συνεργάτες της δημοσιογράφους, επικράτησε το «ΟΧΙ στα Μνημόνια και στο ξεπούλημα της χώρας», για να αγνοηθεί όμως η εντολή του … «κυρίαρχου Λαού» από την Δημοκρατία μας, που να μη μας βασκαθεί είπαμε…).

Μπέτη Μπιζά

Καθ΄ημάς Ανατολή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση. Η αιτία δεν είναι η λογοκρισία αλλά για να γίνει έλεγχος για τυχόν : αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ,υβριστικά ή προσβλητικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

 
Top